当前位置:网站首页>Questions about disaster recovery? Click here
Questions about disaster recovery? Click here
2022-04-23 16:04:00 【Wanbo Zhiyun oneprocloud】
01 1000 Source side host , How to evaluate the time required for disaster recovery ?
answer : First of all, consider the preliminary research time 、 It is necessary to refer to the size of the data volume, the speed of reading data at the source and the speed of writing data at the target , And the transmission speed of the intermediate network .
02 Network interruption in data transmission , How to deal with it ?
answer : Continue to synchronize data , After a network outage , The data synchronization task of cloud disaster tolerance platform will also fail , After the network recovers , You can continue to perform synchronous data operations on the migration host on the cloud disaster recovery platform , It will automatically continue the last synchronization task for data transmission .
03 What is the level of data disaster recovery protection ?
answer : Block level , Based on the underlying block level data copy technology , It is superior to file level data synchronization in data transmission , Data transfer does not pass through the file system , In the scene with many small files, the block level speed is very fast .
04 After data synchronization is complete , Support online synchronization increment ?
answer : Cloud disaster recovery uses quasi real time CDP technology , Incremental synchronization is supported , Just at the end of the cut , There will still be a short shutdown window , In order to ensure the consistency of data .
05 After moving to the target side , How to ensure that the data is the same as the source side , That is, how to ensure data consistency ?
answer : First, cloud disaster recovery supports breakpoint continuation . Before the formal cut , You can drill unlimited times on the target side , Whether the joint commissioning service is available . When it's officially cut , There is a service suspension window . The last increment of the data after the service is stopped , Then pull up the new host again , To verify the integrity of the data , There's no problem with the data , Will be officially switched .
06 Whether the drill is a single drill or a group , Can it be in the mode of migration group ?
answer : You can migrate as a group .
07 How to select the disk type of data disk and system disk respectively ?
answer : On the disk type configuration page , Cloud disaster tolerance supports the selection of system disk and data disk types .
08 Can cloud storage gateways scale horizontally ?
answer : Sure , Cloud disaster tolerance can have multiple gateways to transmit data at the same time , Can achieve the purpose of parallel .
09 Is there a limit on the size of the cloud disk ?
answer : Are there any restrictions on the architecture of the target side cloud that needs disaster recovery , As long as the target side cloud architecture does not limit the size of the disk , Cloud disaster tolerance can create a cloud disk .
10 If the volume of business systems is large , More data , And it uses object storage or CDN, Can this be disaster tolerance ?
answer : Cloud disaster tolerance solves the problem of disaster tolerance at the virtual machine level . because CDN Is static , Cloud disaster tolerance can be used for disaster tolerance ; If the business system uses object storage , You need to use object storage tools to complete disaster recovery . In fact, each kind of disaster recovery needs to be completed with corresponding tools .
版权声明
本文为[Wanbo Zhiyun oneprocloud]所创,转载请带上原文链接,感谢
https://yzsam.com/2022/04/202204231405244702.html
边栏推荐
- Win11 / 10 home edition disables the edge's private browsing function
- Ice -- source code analysis
- Large factory technology implementation | industry solution series tutorials
- Cloud migration practice in the financial industry Ping An financial cloud integrates hypermotion cloud migration solution to provide migration services for customers in the financial industry
- Best practices of Apache APIs IX high availability configuration center based on tidb
- Spark 算子之coalesce与repartition
- Filter usage of spark operator
- Start Oracle service on Linux
- Spark 算子之filter使用
- Jour (9) de ramassage de MATLAB
猜你喜欢
Spark 算子之groupBy使用
Coalesce and repartition of spark operators
The principle and common methods of multithreading and the difference between thread and runnable
Day (9) of picking up matlab
Ice -- source code analysis
Large factory technology implementation | industry solution series tutorials
【现代电子装联期末复习要点】
Spark 算子之partitionBy
[AI weekly] NVIDIA designs chips with AI; The imperfect transformer needs to overcome the theoretical defect of self attention
腾讯Offer已拿,这99道算法高频面试题别漏了,80%都败在算法上
随机推荐
OAK-D树莓派点云项目【附详细代码】
建设星际计算网络的愿景
【自娱自乐】构造笔记 week 2
Compile, connect -- Notes
捡起MATLAB的第(5)天
Import address table analysis (calculated according to the library file name: number of imported functions, function serial number and function name)
The biggest winner is China Telecom. Why do people dislike China Mobile and China Unicom?
Matplotlib tutorial 05 --- operating images
捡起MATLAB的第(2)天
ESP32_ Arduino
C#,贝尔数(Bell Number)的计算方法与源程序
Start Oracle service on Linux
Using JSON server to create server requests locally
JVM - Chapter 2 - class loader subsystem
How can poor areas without networks have money to build networks?
Nanny Anaconda installation tutorial
5分钟,把你的Excel变成在线数据库,神奇的魔方网表excel数据库
Config组件学习笔记
Solution to the fourth "intelligence Cup" National College Students' IT skills competition (group B of the final)
How important is the operation and maintenance process? I heard it can save 2 million a year?